Blijf op de hoogte met de DiamantTheater nieuwsbrief

Brieven uit de Oorlog (10+)
zondag
01 mei
14:00 UUR

Toegangsprijs:

€ 3,50

Brieven uit de Oorlog (10+)

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, verlangen, angst en de vrijheid van de taal!

Het is oorlog. Je vader heeft gezegd dat je koffer klaar moet staan voor het geval je moet vluchten. Al eeuwen lang zijn er kinderen die dit meemaken. We kennen allemaal de geschiedenis, zien de beelden op het journaal. Maar wat gaat er in de hoofden van kinderen om?

In Brieven uit de Oorlog komen zes jonge mensen elkaar tegen. Ze kennen elkaar niet, leven in andere tijden, op andere plekken. Eén ding hebben ze gemeen. Ze zitten in een oorlog. Ze schrijven elkaar brieven. Daarin stellen zij vragen, geven adviezen en steunen elkaar. Vluchten of juist blijven? Haten of liefhebben? Schreeuwen of stil zijn? Verder wachten ze, want wat kun je als kind meer doen in een oorlog dan wachten?

“Kan iemand mij vertellen waarom iedereen het leuk vindt om op de computer een oorlogsspel te spelen en waarom niemand het in het echt leuk vindt? Waarom zijn er oorlogen? Waarom wordt iemand gemarteld omdat die laat zien dat wij Syriërs zowel Moslims als Christenen kunnen zijn? Waarom moet ik dit mee maken? –Assim

Teksten: diverse oorlogskinderen
Regie Maarten Bakker
Spel: Anna Keuning, Kelvin Wormgoor en Zouhair Mtazi

Uitverkocht
Jeugd
← Terug naar het overzicht
$this->add_javascript('program.js?ver=5.0', 'dt-program', array('dt-isotope'));