Blijf op de hoogte met de DiamantTheater nieuwsbrief

Matinee Classique
zondag
25 februari
14:30 UUR

Toegangsprijs:

€ 10,00 | € 5,00

Matinee Classique

Matinee Classique: Hanneke Rouw en Afke Wiersma (Locatie Theaterzaal, Diamanthorst 183 GD Den haag)

Hanneke Rouw (1987)is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg, Maria Hol en Ran Varon. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Ondanks haar passie voor de cello is Hanneke microbiologie gaan studeren in Wageningen. Na haar afstuderen in 2011 heeft ze besloten om alsnog voor de cello te kiezen. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

 

Afke Wiersma (1978) begon haar conservatoriumstudie aan de vooropleiding te Zwolle bij Nelleke Geesink. Vervolgens voltooide zij haar studie 1e fase bij Rudy de Heus en ontving haar diploma in 2002. Daarna studeerde ze bij Frank van de Laar en Sepp Grotenhuis, en behaalde haar diploma 2e fase in 2004. Tijdens haar studie volgde ze verschillende masterclasses bij Eliane Rodrigues, Igor Roma, Folke Nauta, David Witten en het Sint Petersburg ensemble, en maakte met vier medestudenten een studiereis naar New York, waar ze twee concerten gaf.

Samen met drie andere pianisten maakte zij deel uit van het Simeonkwartet tot 2012, dat zich voornamelijk toelegt op de composities van Simeon ten Holt. Met pianiste Philine Coops vormt zij een pianoduo, zij verzorgen een programma rond bekende werken van Schubert en Brahms voor piano quatre-mains. Ook spelen zij Canto Ostinato als duo en werken zij momenteel samen met Toon Hagen aan het werk Incantatie van Simeon ten Holt. Afke is als musicus actief in het muzikantencollectief Muz!inder. Hiermee verzorgt ze de meest uiteenlopende optredens in verschillende samenstellingen.                                  

← Terug naar het overzicht