Blijf op de hoogte met de DiamantTheater nieuwsbrief

Tim Langedijk Trio & Rein Godefroy Trio (dubbelconcert)
zondag
28 januari
14:30 UUR

Toegangsprijs:

€ 12,00 | € 6,00

Tim Langedijk Trio & Rein Godefroy Trio (dubbelconcert)

 

Tim Langedijk Trio

Gitarist Tim Langedijk houdt van mooie melodische lijnen en subtiele harmonieën waarmee hij intrigerende avontuurlijke klanklandschappen creëert. Diversiteit en krachtige expressies zijn kenmerkend voor zijn Trio waarmee hij inmiddels al weer ruim tien jaar speelt. De eerste twee albums Testimonials uit 2008 en Inside The House uit 2010 werden bejubeld door de pers. Moderne jazz die schuift richting fusion en country, waarbij de muziek zich flexibel beweegt en de toon altijd aangenaam blijft. Het Tim Langedijk Trio speelde op vele grote podia en jazz festivals in Nederland, waaronder het North Sea Jazz Festival. In het voorjaar van 2017 verscheen hun nieuwste album Up North’.

Zijn muzikale standpunt is in lijn met wat John Abercrombie en Bill Frissel in beweging brachten” (Jazzism).

Rein Godefroy Trio

Rein Godefroy geldt al jaren als een van de meest veelbelovende jazzpianisten van Nederland en is bekend geworden door zijn inbreng in groepen als Fullduplexx en het Paul Van Kemenade Quintet. Zijn stijl van spelen wordt vaak omschreven als avontuurlijk en zeer eigen. Bij zijn trio ligt de nadruk op melodie en groepsdynamiek. Dit levert verhalende en avontuurlijke muziek op die altijd toegankelijk blijft. In het voorjaar van 2017 verscheen ‘It Will Come’, de debuut cd van dit bijzondere trio. Het album werd buitengewoon goed ontvangen door de internationale pers.

 ‘Godefroy beschikt – mede door zijn klassieke achtergrond – over een prachtige pianotechniek, een fluwelen toucher en een eindeloos reservoir aan ideeën. Muziek die je niet meer loslaat. Voor Rein Godefroy is een grote toekomst weggelegd.’  (Cyriel Pluimakers, JAZZENZO)

Locatie: Theaterzaal, Diamanthorst 183

Deze voorstelling is in samenwerking met Projazz.

Uitverkocht
Muziek
← Terug naar het overzicht