Blijf op de hoogte met de DiamantTheater nieuwsbrief

Tim Langedijk Trio / Rein Godefroy Trio (dubbelconcert
zondag
28 januari
14:30 UUR

Toegangsprijs:

€ 12,00 | € 6,00

Tim Langedijk Trio / Rein Godefroy Trio (dubbelconcert

Tim Langedijk Trio / Rein Godefroy Trio (dubbelconcert)

Vanmiddag niet één maar twee trio’s uit de top van de Nederlandse jazz op het podium van het DiamantTheater. In 2017 brachten beide hun nieuwe cd uit, vol met lyrische melodieën, subtiele harmonieën én avontuurlijke klanklandschappen waarbij de muziek altijd toegankelijk blijft.

Tim Langedijk Trio

Gitarist Tim Langedijk houd van mooie melodische lijnen en subtiele harmonieën waarmee hij intrigerende avontuurlijke klanklandschappen creëert. Diversiteit en krachtige expressies zijn kenmerkend voor zijn Trio waarmee hij inmiddels al weer ruim tien jaar speelt. De eerste twee albums Testimonials uit 2008 en Inside The House uit 2010 werden bejubeld door de pers. Moderne jazz die schuift richting fusion en country, waarbij de muziek zich flexibel beweegt en de toon altijd aangenaam blijft. Het Tim Langedijk Trio speelde op vele grote podia en jazz festivals in Nederland, waaronder het North Sea Jazz Festival. In het voorjaar van 2017 verscheen hun nieuwste album Up North’.

Zijn muzikale standpunt is in lijn met wat John Abercrombie en Bill Frissel in beweging brachten” (Jazzism).

Tim Langedijk (gitaar), Udo Pannekeet (basgitaar), Hans van Oosterhout (drums)

 

Rein Godefroy Trio

Rein Godefroy geldt al jaren als een van de meest veelbelovende jazzpianisten van Nederland en is bekend geworden door zijn inbreng in groepen als Fullduplexx en het Paul Van Kemenade Quintet. Zijn stijl van spelen wordt vaak omschreven als avontuurlijk en zeer eigen. Bij zijn trio ligt de nadruk op melodie en groepsdynamiek. Dit levert verhalende en avontuurlijke muziek op die altijd toegankelijk blijft. In het voorjaar van 2017 verscheen ‘It Will Come’, de debuut cd van dit bijzondere trio. Het album werd buitengewoon goed ontvangen door de (inter) nationale pers.

 ‘Godefroy beschikt – mede door zijn klassieke achtergrond – over een prachtige pianotechniek, een fluwelen toucher en een eindeloos reservoir aan ideeën. Muziek die je niet meer loslaat. Voor Rein Godefroy is een grote toekomst weggelegd.’  (Cyriel Pluimakers, JAZZENZO)

 

‘De energie bruist als uit een glas champagne, verfijnd en prikkelend. Het is dan ook een cd geworden die aan de cd-speler blijft plakken’(Sjoerd van Aelst JAZZFLITS)

← Terug naar het overzicht