Blijf op de hoogte met de DiamantTheater nieuwsbrief

West Coast Big Band
zaterdag
01 april
20:15 UUR

Toegangsprijs:

€ 10,00 | € 5,00

West Coast Big Band

West Coast Big Band featuring Karin Canters, Nadia Basurto en Roberto Galanto

In dit vernieuwende concept geeft de West Coast Big Band de ruimte aan jonge talentvolle vocalisten die verbonden zijn met Den Haag.

We kennen ze allemaal wel, de unieke zangstemmen uit de jazzgeschiedenis, zoals Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Peggy Lee en meer recentelijk Michael Bublé. Voor een concertprogramma moeten vaak keuzes gemaakt worden, omdat niet elke zanger of zangeres dit volledige pallet kan vullen. Wij hebben dit anders aangepakt door de samenwerking te zoeken met meerdere vocalisten, waardoor we een bredere selectie aan bekende jazzklassiekers kunnen laten horen op dezelfde avond.

U kunt een divers programma verwachten, van bekende ballads als Angel Eyes (Ella Fitzgerald) tot heavy bigband swing als Come Fly With Me (Frank Sinatra).

Karin Canters, zie filmpje

Karin heeft gestudeerd aan de popacademie, maar is daarnaast ook erg thuis in oude jazzstijlen. Dit is goed te horen in haar stemgeluid. Ze treed veel op met haar eigen projecten onder de naam Diona Fox.

Nadia Basurto, zie filmpje

Nadia is afkomstig uit Barcelona, maar woont al jaren in Nederland, waar ze gestudeerd heeft aan het conservatorium van Den Haag en Amsterdam. Haar Spaanse achtergrond klinkt duidelijk terug in haar krachtige stemgeluid. Ze is regelmatig te horen in diverse samenstellingen.

Roberto Galanto, zie filmpje

Roberto is afkomstig uit Italië en heeft aan het conservatorium gestudeerd. Naast zijn talenten als bigband zanger, schrijft hij ook eigen composities en teksten, die hij in kleine bezettingen uitvoert.

West Coast Big Band, zie filmpje

De West Coast Big Band draait al lange tijd mee in de Nederlandse jazzscene en heeft samengewerkt met diverse grote namen, zoals Benjamin Herman, Greetje Kauffeld en Ilja Reijngoud. De band staat onder leiding van Nils van Haften (o.a. Clazz Ensemble en Metropole Orchestra) en richt zich op uitdagend repertoire uit de bigbandtraditie, waarmee in 2016 de eerste prijs is gewonnen tijdens de International Big Band Competition. In 2017 schenkt de band speciale aandacht aan composities van Bob Brookmeyer en de Clarke-Boland Big Band in haar concertprogramma’s.

Uitverkocht
Theaterzaal Diamanthorst 183
← Terug naar het overzicht