Blijf op de hoogte met de DiamantTheater nieuwsbrief

Leerorkest

Bij The Residents krijgen leerlingen van scholen uit zogenaamde ‘krachtwijken’ de kans zich 3 jaar lang muzikaal op een symfonisch instrument te ontwikkelen.

Dit gebeurt onder leiding van een professionele docent en met een instrument in bruikleen. Ze genieten instrumentale lessen in groepsverband en al na een maand repeteren de leerlingen in de setting van een echt orkest. Er wordt gebruik gemaakt van een leerlijn en methode die gericht is op samenspel. De leerlingen krijgen zelfs gelegenheid om op podia in de wijk en hun stad te mogen optreden. Het project geeft de kinderen muzikale kansen, maar vooral ook kansen om zich op sociaal, cognitief en psychomotorisch gebied completer te ontwikkelen.

Aan zo’n 125 leerlingen van verschillende basisscholen uit Mariahoeve en leerlingen van het Diamant College worden een muziekinstrument ter beschikking gesteld en begonnen met de muzieklessen. De leerlingen hebben een keuze gemaakt uit de volgende instrumenten: viool, cello, contrabas, klarinet, hobo, dwarsfluit, hoorn en trombone.

De lessen worden gegeven door muzikanten van het Residentie Orkest.

2%20_samen_kinderen_orkest

$this->add_javascript('program.js?ver=5.0', 'dt-program', array('dt-isotope'));