Blijf op de hoogte met de DiamantTheater nieuwsbrief

Interview: Guillaume Marcenac

DiamantTheater-vrijwilliger Jolanda sprak onlangs met jazzpianist Guillaume Marcenac in de passende omgeving van het Afas Circustheater over zijn nieuwe project Exploration. Guillaume en zijn vrienden hebben grote plannen voor de toekomst…

Hoi Guillaume! Allereerst de vraag; wie zijn Guillaume & Friends?

Guillaume & Friends is de naam van onze band. Ik heet natuurlijk Guillaume en ik geef in principe de richtlijnen aan voor de band. De bandleden kunnen daar natuurlijk ook hun eigen draai of inbreng aan geven. We raken steeds beter op elkaar ingespeeld!

Wie zijn de Friends van de band precies, en wat voegen zij toe aan het album?

De band bestaat uit Nadja Filtzer; zij zingt cabaret, Jurgen Donkers voegt swing toe, en Patricia Wisse zingt modern jazz. Tess van der Zwet en Bryony Burns brengen beide glamour en sensualiteit mee in onze muziek.

Hoe beschrijven jullie de muziek die jullie maken?

Met een gypsy gitaar en een dubbele bass harmonie samen in één arrangement weerspiegelt elk stuk vele muziek paletten met veel emotie. Het resultaat is een mix van moderne jazz en de klassieke Franse chanson.

En zit er een verhaal achter het album? 

Ik heb de klassieke Franse liedjes uit mijn kindertijd een nieuw leven ingeblazen. Dankzij de verschillende stijlen en stemmen worden deze liedjes toegankelijker. Het Nederlandse publiek zal bekend zijn met liedjes zoals “la vie en rose”, “la javanaise” en “la boheme”.

Wat willen jullie bereiken met het album?

Deze zomer zullen wij waarschijnlijk nog niet helemaal volgeboekt zijn, maar we willen graag veel spelen volgend jaar. Ons doel is om zo veel mogelijk mensen te laten genieten van een mix van moderne jazz en klassieke Franse chansons.

Voor wie nieuwsgierig is  geworden… kom naar het optreden van Guillaume & Friends  in het DiamantTheater op 11 mei 2019!

Kaartjes voor de voorstelling  Guillaume Marcenac & Friends kunnen online gereserveerd worden.

Het album Exploration komt deze zomer uit en kan besteld worden via hun website.

Tot 11 mei!

Foto: De Schaapjesfabriek

← Terug naar het overzicht