Diamant Theater en KunstPost worden samen Podium NOORD

PERSBERICHT | 7 september 2020

Tijdens de uitverkochte editie van het UIT Festival in Haagse Hout hebben het Diamant Theater en KunstPost op feestelijke wijze aangekondigd een nieuwe samenwerking aan te gaan onder de naam ‘Podium NOORD’.

Foto: UIT Festival in het Diamant Theater met Meidengroep Hartje Den Haag. Fotograaf: Kendrick Dettmers. 

Samenwerkingspartners Diamant Theater en Stichting KunstPost staan al jaren bekend als dé culturele pilaren in stadsdeel Haagse Hout. Waar KunstPost zich vooral inzet voor tweedimensionale kunst, is het Diamant Theater een ontmoetingsplek voor de podiumkunsten en cultuur in stadsdeel Haagse Hout.

Daarnaast heeft het in Haagse Hout gehuisveste Koninklijk Conservatorium, waarmee al geruime tijd intensief mee wordt samengewerkt, zich gemeld als vaste samenwerkingspartner van Podium NOORD als “hofleverancier” van nieuw en opkomend muzikaal talent. 

Met Podium NOORD initiëren de twee partijen en de samenwerkingspartners een nieuwe, overkoepelende culturele broedplaats in Haagse Hout. Met een podium én een cultureel kenniscentrum dat beschikt over een uitgebreid netwerk in het stadsdeel en daarbuiten met als doel de kunstbeleving, educatie en participatie voor alle bewoners van Haagse Hout te stimuleren en toegankelijk te maken voor alle bewoners in stadsdeel Haagse Hout. Tijdens de presentatie van afgelopen vrijdag kreeg Podium Noord de volle steun van meerdere wijkinstanties waaronder de bewonersorganisatie Haagse Hout en het Jongerenwerk Haagse Hout.

Vanaf 2021 opent Podium NOORD de deuren. Meerdere initiatieven zijn al in de maak, waaronder het educatieproject Kunstenaars in de Klas, talentontwikkelingsprogramma “Houtse Lef!”, het huiskamer- en ontmoetingsplek Café Noord, festival De Beleving en de maandelijkse buurtdiners, waarbij culinaire en artistieke kunsten mensen bij elkaar brengen.

Met Podium NOORD wordt zowel een verbreding van de activiteiten als een verdieping van het netwerk neergezet, waarvan een voorproefje te zien was tijdens het succesvolle en uitverkochte UIT Festival afgelopen vrijdag. Podium Noord ambieert hiermee het Cultuurankerschap van stadsdeel Haagse Hout in 2021-2024.