Diamant Theater programmeert nu ook online

Podiumkunsten direct in je huiskamer

Net zoals andere theaters in Den Haag hebben wij tijdelijk onze deuren moeten sluiten vanwege COVID-19. Wij begrijpen dat veel stadsdeelbewoners gedwongen thuis zitten, vaak ook alleen.

Wij willen er voor onze buurtbewoners zijn, en mooie momenten blijven creëren voor elkaar. Daarom zijn wij begonnen met een campagne om optredens en culturele activiteiten gratis aan te bieden online. De eerste video’s zijn al beschikbaar gemaakt hieronder. Deze lijst zal de komende tijd worden aangevuld. Wij willen alle artiesten en teamleden die hieraan meewerken hartelijk danken voor hun inzet en het beschikbaar maken van materialen.

Voor en door heel Haagse Hout

Onze visie is om de komende jaren op meer plekken én op meer manieren voor en door het hele stadsdeel te programmeren. Of het nou in ons theater is, op locatie, of digitaal, wij zullen ons blijven inzetten om kunst en cultuur een stukje dichterbij te brengen naar de mensen in Benoordenhout, Bezuidenhout, Mariahoeve en Marlot.

Woon je in de buurt en/of ben je een lokale organisatie en heb je een idee hoe wij kunnen samenwerken? Neem dan contact met ons op. We horen graag van je!

Gratis genieten van kunst en cultuur

Sjaak Bral

Koffiehuis de Ooievaar

Voor allen die in quarantaine zitten heeft Sjaak Bral zijn theatershow ‘Koffiehuis de Ooievaar’ gratis online beschikbaar gemaakt. Deze anderhalf uur durende theatershow, met Fred Delfgaauw, werd opgenomen in Westlandtheater De Naald.

Sjaak Bral leest voor

Wij vroegen Sjaak Bral of hij een stuk uit zijn nieuwe boek, Ome Ed, wilde voorlezen aan buurtgenoten die momenteel thuis zitten. Dat vond hij een leuk idee!

Poppenkast met Lisette van Gemert

Lisette van Gemert zou op 18 maart naar het DiamantTheater komen met haar voorstelling De Poppenparade. Helaas zijn wij vanwege COVID 19 tijdelijk gesloten. Nu de meeste kinderen thuis zitten vroegen wij Lisette om een gedeelte van haar show op te nemen op video. En daar doet ze graag aan mee!

Sipko vertelt over Perzische filisoof Roemi

In een tweetal video’s, speciaal opgenomen voor buurtbewoners van Haagse Hout, vertelt Sipko den Boer over de verhalen en wijsheden van Perzische filisoof Roemi. Roemi’s gedichten zijn hedendaags nog steeds relevant, ter overdenking van het leven en voor het uitoefenen van Mindfulness.