Haagse Hout artiesten zingen ‘Mens durf te leven’

Toch een beetje feest op 13 juni

Zaterdag 13 juni zou Festival de Beleving, het eerste culturele festival vóór en dóór Haagse Hout, plaatsvinden op de Vlaskamp. Helaas gooide COVID-19 roet in het eten.

Om toch iets feestelijks te organiseren én samen iets te ondernemen met lokale muzikanten, zangers en dansers, kwam het team van De Beleving met een ludiek plan: We vragen iedereen om een eigen versie op te nemen van het lied ‘Mens durf te leven’ en dan maken wij er een mooi geheel van!

Natuurlijk Nicole coördineerde het geheel en stelde de video samen. De video laat zien dat de mensen uit Haagse Hout zelfs in uitdagende tijden een vrolijk en inspirerend werk kunnen maken!

Bekijk “Mens durf te leven”

Over het lied

Het lied ‘Mens durf te leven’ van Dirk Witte en vertolkt door Jean-Louis Pisuisse rond 1917, is door de jaren heen door veel verschillende artiesten gezongen.

Het stond op het repertoire van het seniorenkoor La Musica (dirigent Marjon van Es) en zou op het Festival De Beleving gezongen worden. Het koor had graag zelf het lied ook ingezongen, maar dat kon helaas niet doorgaan. Wel zijn we hen en vooral hun dirigente veel dank verschuldigd voor het idee en de muziek.

De artiesten die wel hebben meegewerkt aan deze productie hebben allen vanuit hun eigen huis gezongen of gemusiceerd, behalve de dansers (op de Vlaskamp).

Wie is wie

De volgende personen werkten mee aan deze video:

Marian Volkers – zangeres. Zij zou bij Festival De Beleving optreden met Atelier Klassiek; een ouderen orkest uit het Stadsdeel.

Margreet Schuemie – zangeres en zangcoach. Zij maakt deel uit van het Kernteam De Beleving en is werkzaam bij Cultuurschakel.

Eva Beunk – muzikant / trompet. Zij is studente van het Koninklijk Conservatorium en werkte eerder mee bij Beleef het in het Haagse Bos.

Eva de Vries – muzikant / viool. Na afronding van het Koninklijk Conservatorium en vervolgopleiding in Londen is zij nu professioneel violiste.

Namens Zangstudio Den Haag:

Andrea Steenbrink
Eveline van Grootel
Iris Millenaar

Zangstudio Den Haag van Janouke Goosen zou optredens verzorgen bij het festival.

Namens Het Dansatelier Den Haag:

– ChristineElizabethIsabellaKartiniLolaLudovicaLola

– MitziNoraSophiePipElisaJadeLotteMarit

– RebeccaRobienRohanSterreValery

Het Dansatelier Den Haag van Regina Scholte zou optredens verzorgen bij het festival.

Festival De Beleving staat gepland voor 12 juni 2021 op Park Vlaskamp. We hopen zo veel mogelijk stadsdeelgenoten daar te mogen ontmoeten. Tot ziens op de Vlaskamp!