Haagse Houters spreken over hún cultuuranker

Als reactie op het negatieve subsidieadvies dat het Diamant Theater ontving, hebben wij reacties verzameld van bezoekers uit de vier wijken van Haagse Hout. De resultaten zijn in een brochure overhandigd aan Wethouder van Asten. Hieronder staan een selectie van quotes uit de brochure.

Lees hieronder de quotes

“Het Diamant Theater is onze partner-in-crime, ons tweede been in het stadsdeel op het gebied van cultuur. We hebben elkaar steeds meer nodig om cultuur zichtbaar te maken in het stadsdeel. Ik zou het eeuwig zonde vinden wanneer ons cultuuranker de nek wordt omgedraaid. Wat er nu is, krijg je niet snel terug.”

Hubertine Langemeijer
Directeur KunstPost – Vaste partner

“Het Diamant Theater is het enige laagdrempelige theater in de buurt, dus het enige die ons kan helpen – en wij jullie, door mee te denken wat de behoefte is van de wijk. Jullie denken creatief na over een breder aanbod, ook voor onze doelgroepen; statushouders en studenten, hoe wij ze kunnen betrekken in de wijk. Persoonlijk vind ik het erg jammer, maar ook onterecht als het Diamant Theater zou verdwijnen!”

Jos Voppen
Oprichter Buurtwerk Nederland – Nieuwe partner