Ons zomer en najaar programma

De verschillende Diamant Theater locaties gaan weer open voor voorstellingen en activiteiten op 1 september 2020. Helaas komen een aantal voorstellingen in juni te vervallen. (Lees hier ons corona-beleid.)

Maar dit betekent niet dat er deze zomer niets te beleven valt!

Gedurende de zomermaanden zullen wij een aantal activiteiten buiten en online opzetten voor onze buurtbewoners. Ons najaarsprogramma is ook al gedeeltelijk bekend. Lees snel verder om te kijken wat er op de agenda staat…

Deze zomer

De #kleurdebuurt campagne, waarbij wij met zijn allen vlaggetjes maakten en ophingen om het stadsdeel op te vrolijken, werd recentelijk afgerond. Deze zomer gaan wij verder met het brengen van leuke, inspirerende en grappige culturele momenten naar de wijken. #voordebuurt

Kijk hieronder wat er de komende tijd gaat gebeuren en houd onze website en social kanalen in de gaten voor welke programma’s er nog meer bijkomen!

De Trouba-Tour

Voor de Haagse Hout Trouba-Tour worden traditionele troubadour kunsten uit de kast gehaald en in een nieuw jasje gestoken.

Op de Diamant Theater bakfiets en met megafoon in de hand, trekt spoken word artiest Arnold Baldé door de straten van Mariahoeve, Bezuidenhout, Benoordenhout en Marlot.

Op deze manier zal hij de bewoners via gedichten een warm hart toedragen. Je kan Arnold tegenkomen tussen juni en augustus.

Zegt het met een dansje

Balletdanseres Lara Kleinrensink choreografeert deze zomer een aantal dansen voor Haagse Hout.

Als onderdeel van “Zeg het met een dansje” vragen wij aan buurtbewoners wat hun wens is, voor een familielid, een vriend(in) of voor de buurt. Deze wensen staan centraal in de nieuwe danscreaties van Lara.

Binnenkort zijn de eerste wensen te zien in dansvorm via het Diamant Theater YouTube kanaal.

Victoriaans kookvlog

Op 9 juni 2020 is het precies 150 jaar geleden dat de beroemde Britse schrijver Charles Dickens overleed.

Speciaal voor het Diamant Theater maakte blogger Josephine van My inner Victorian haar eerste kookvlog, waarin ze kijkers meeneemt op een smaakmakende tijdreis door de Victoriaanse keuken.

Haagse Hout zingt: “Mensch, durf te leven”

Op zaterdag 13 juni onthullen wij een speciale opname van het lied “Mensch, durf te leven”. Deze muzikale video is opgenomen door verschillende artiesten uit Haagse Hout, vanuit hun eigen huiskamers. Het lied uit 1917, geschreven door Dirk Witte en vertolkt door Jean-Louis Pisuisse, staat in het teken van het leven: geniet, het leven is mooi.

Het lied zou oorspronkelijk worden gezongen op Festival De Beleving op 13 juni 2020, dat vanwege de corona-crisis werd verschoven naar volgend jaar.

Voorbereidingen nieuwe seizoen

De voorbereidingen van het nieuwe theaterseizoen zijn in volle gang. Het is al mogelijk om kaarten te reserveren voor voorstellingen dit najaar.

Voorstellingen najaar 2020

Voor volwassenen

Dubbelgangers met Theater Rast op zaterdag 19 september, 20:15 uur.

‘Effe Lekker Emmeren’ met de Middelbare Meiden op zaterdag 24 oktober, 20:15 uur.

Sjaak Bral doet een Try-Out van zijn oudejaarsconferentie ‘Vaarwel 2020’ op zaterdag 31 oktober, 20:15 uur.

Robbert Duijf Bluesavond vindt plaats op vrijdag 6 november om 20:00 uur.

Nadja Filtzer speelt Mijn Zwervend Hart op zondag 29 november om 20:15 uur.

Voor kinderen

Dirk Scheele speelt In Holland Staat een Huis (2+) op zondag 27 september, 14:30 uur.

Hakim gaat op Stage bij de Sint (4+) op woensdag 2 december, 14:30 uur.

Let op: vanwege de huidige corona-situatie openen wij op 1 september onze grote theaterzaal voor maximaal 40 bezoekers per voorstelling. Wanneer een voorstelling is uitverkocht, kun je je aanmelden voor de wachtlijst.