Poppentheater met Lisette van Gemert

Poppenspel voor kinderen vanaf 4 jaar

Lisette van Gemert zou op 18 maart naar het DiamantTheater komen met haar voorstelling De Poppenparade. Helaas zijn wij vanwege COVID 19 tijdelijk gesloten. Nu de meeste kinderen thuis zitten vroegen wij Lisette om een gedeelte van haar show op te nemen op video. En daar doet ze graag aan mee!

Wat is poppentheater en hoe werkt het?

Speciaal voor de kinderen van Haagse Hout heeft Lisette drie filmpjes gemaakt. In het eerste filmpje vertelt ze over de soorten poppenkast-poppen die er bestaan. Wat is het nou het verschil tussen een marionettepop, een handpop, een tafelpop of een bekpop? Lisette laat meerdere poppen en speltechnieken zien in een 15-minuten durende video. Welke pop vind jij het leukst?

Voorstelling: Jan Klaassen en het Eitje

Katrijn heeft een lekker eitje voor Jan Klaassen gebakken. Maar plots is het eitje weg! Hoe kan dat nou? Jan Klaassen en het Eitje is een spannend poppenkastverhaal voor kinderen vanaf 4 jaar.

Maak je eigen poppenkast en poppen!

Na het kijken van de poppenkastvoorstelling Jan Klaassen en het Eitje, vind je het vast leuk om zelf ook een poppenkast met poppen maken. In onderstaande video legt Lisette uit hoe je thuis aan de slag kan gaan met papier, een grote kartonnen doos en krijtjes. Doe je mee?

Over Lisette van Gemert

Lisette is werkzaam als theaterdocent, poppenspeler en trainingsactrice. Zij houdt ervan om vanuit theater anderen iets te leren en een bijzondere ervaring mee te geven. Naast workshops, coaching voor poppenspel en regie, maakt Lisette bij Theater ‘Het wandelend huis’ haar eigen straattheateracts en voorstellingen voor scholen. Met haar bezield en vakkundig poppenspel ontroert zij jong en oud. Lees meer over Lisette van Gemert en haar werk op haar website: