Het DiamantTheater programmeert een variatie van podiumkunsten en activiteiten voor de bewoners van het Haagse stadsdeel Haagse Hout. Vanaf 2020 zijn wij niet alleen op locatie te zien in de vier wijken Benoordenhout, Bezuidenhout, Mariahoeve en Marlot, maar ook online. Via deze website en onze social media kanalen brengen wij kunst en cultuur een stukje dichterbij.

De Victoriaanse keuken met Josephine

Literatuur Online

Op 9 juni 2020 is het precies 150 jaar geleden dat de beroemde Britse schrijver Charles Dickens overleed. Josephine van My inner Victorian deelt haar eerste kookvlog, waarin ze de kijker meeneemt op een smaakmakende tijdreis door de Victoriaanse keuken.

Sjaak Bral leest voor

Cabaret Online

Wij vroegen Sjaak Bral of hij een stuk uit zijn nieuwe boek, Ome Ed, wilde voorlezen aan buurtgenoten die momenteel thuis zitten. Dat vond hij een leuk idee! Liggend in het gras deelt hij drie scenes uit zijn boek.

Sjaak Bral & Fred Delfgaauw

Cabaret Online

Voor allen die in quarantaine zitten heeft Sjaak Bral zijn theatershow ‘Koffiehuis de Ooievaar’ gratis online beschikbaar gemaakt. Deze anderhalf uur durende theatershow, met Fred Delfgaauw, werd opgenomen in Westlandtheater De Naald.

Gedichten van Roemi

Literatuur Online

In een tweetal video’s, speciaal opgenomen voor buurtbewoners van Haagse Hout, vertelt Sipko den Boer over de verhalen en wijsheden van Perzische filisoof Roemi. Roemi’s gedichten zijn hedendaags nog steeds relevant, ter overdenking van het leven en voor het uitoefenen van Mindfulness.

Leer alles over poppentheater!

Kinderen Online

Lisette van Gemert zou op 18 maart naar het DiamantTheater komen met haar voorstelling De Poppenparade. Nu de meeste kinderen thuis zitten vroegen wij Lisette om een gedeelte van haar show op te nemen op video. En daar doet ze graag aan mee!