Blijf op de hoogte met de DiamantTheater nieuwsbrief

Muziekcafé: Mr. Boogie Woogie
vrijdag
07 februari
20:00 UUR

Toegangsprijs:

€ 6,50 | € 3,25

Muziekcafé: Mr. Boogie Woogie

Deze maand Mr. Boogie Woogie en Platendraaier Wim Behre in het buurtcafé van Haagse Hout. Elke 2e vrijdag van de maand spelen artiesten live.

Vorig jaar gemist?  Een nieuwe kans om Mr Boogie Woogie te horen en te zien. Deze nr 1 Boogie Woogie pianist speelt in binnen en buitenland en speelt jaarlijks een paar maanden in Amerika. Samen met Wim Behre wordt dit een geweldig feestje.

Mr. Boogie Woogie

Foto: Photo by Anous Heil – Take A picture

Tijdloos

Boogie Woogie en Rhythm & Blues. Tijdloze muziek die mensen al ruim honderd jaar in beweging krijgt. Muziek waar je als kroeg-, theater-, feest- of festivalganger gewoonweg niet omheen kunt. Het dak gaat er dan ook geheid af als deze opzwepende muziek live van het podium spat onder aanvoering van Nederlands meest bevlogen boogie-woogie pianist: Eric-Jan Overbeek, beter bekend als Mr. Boogie Woogie. De Enige Echte!

Winnaar van de Dutch Blues Challenge 2017

Gefascineerd door die oude piano in de woonkamer, begint Eric-Jan Overbeek, beter bekend als Mr. Boogie Woogie, op achtjarige leeftijd met klassiek pianoles. Hij blijkt buitengewoon muzikaal talent te hebben en krijgt zijn eerste baantje als pianist bij de ritmische gym vereniging als hij nog maar twaalf jaar is. Vanaf het moment dat hij Fats Domino’s “Swanee River Hop” op de radio hoort, is het duidelijk: hij wil Boogie Woogie pianist worden. Geïnspireerd door zijn “boogie- maatjes” Rob Hoeke en André Valkering ontwikkelt hij zich zeer snel tot de meest opvallende en energieke boogie-woogie pianist van Nederland. Overbeek, die inmiddels dertien CD’s, vier singles en een live DVD op zijn naam heeft staan, wordt in 2005 uitgeroepen tot Best European Blues Pianist en ontvangt tevens de prestigieuze Award voor Best Dutch Blues Pianist 2010. Een titel waar hij in 2013 opnieuw voor genomineerd wordt.

De platendraaier Wim Behre 

‘The Hague Heartbreaker’ Doctor zoals Wim Behre wordt genoemd. Hij is een begrip. In januari dit jaar stond hij in Paradiso, Amsterdam, om zijn nieuwe en oude muziekplaten aan elkaar vast te draaien. Wim zorgt voor de omlijsting van deze avond.

De bar is open vanaf 19:30 uur. Live-muziek vanaf 20:00 uur. Bij de entreeprijs zit één drankje inbegrepen.

 

← Terug naar het overzicht