Blijf op de hoogte met de DiamantTheater nieuwsbrief

Muziekcafé: Big Bo
vrijdag
13 september
20:00 UUR

Toegangsprijs:

€ 5,00 | € 2,50

Muziekcafé: Big Bo

Van Blues en Reggae tot Nederlandstalig: het komt allemaal voorbij in het Muziekcafé. Elke 2e vrijdag van de maand spelen artiesten live en gasten mogen ook zelf hun favoriete genre-gerelateerde muziek meenemen.

Deze maand: Big Bo

Bo Brocken (1966, artiestennaam: Big Bo) speelt al meer dan 30 jaar zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, “cigarbox” gitaar, mondharmonica, snare drum, hi-hatt en bassdrum.

In deze “one-man-band” setting speelt hij naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’30, ’40 en ’50 waarbij onversneden en vaak obscure Deltablues de boventoon voert. Emotionele akoestische Blues, vlotte Ragtime, Piedmont en doorleefde Deltablues, songs vol bezieling gebracht, worden doorspekt met virtuoos spel op slide-gitaar en rudimentair fingerpicking-werk.

Bo heeft slechts één doel in zijn leven: deze muziek moet gehoord worden. Hij maakte er zijn levenswerk van en beheerst het dan ook als geen ander.

De bar is open vanaf 19:00 uur (live-muziek vanaf 20:00 uur).

Let op: de Muziekcafé’s vinden voortaan plaats in de Tuinzaal aan de Tarwekamp.

Foto: Vera van Faassen

← Terug naar het overzicht