Blijf op de hoogte met de DiamantTheater nieuwsbrief

Pieter van Santen zingt zelf
zaterdag
02 juni
20:15 UUR

Toegangsprijs:

€ 12,00 | € 6,00

Pieter van Santen zingt zelf

Het verrassende programma van jazzpianist Pieter van Santen bestaat voor het grootste gedeelte uit nieuwe jazzcomposities met Nederlandstalige teksten, alle van de hand van Pieter. Uiteraard speelt hij zelf de piano. Nieuw aan dit project is dat Van Santen zelf zingt! Voor het eerst vertolkt hij zijn eigen liedjes, live gespeeld en gezongen.

Hij wordt begeleid door zijn vrienden Wilco de Witte op drums en Hans Voogt op contrabas, musici die hun sporen in jazzwereld ruimschoots hebben verdiend. De stijl van de liedjes varieert van bebop, swing, latin, boogie woogie en stride tot blues. Van Santen waagt zich echter ook aan serieuze ballads. Het zijn stuk voor stuk volwaardige jazzcomposities met veel ruimte voor improvisatie van de instrumentalisten.

De muziek en de mooie improvisaties zijn een ode aan de jazzgiganten die Van Santen zo bewondert, zoals hij ook in de teksten van enkele liedjes heeft beschreven. Namen als Art Tatum, Bud Powell en Fats Waller. De humoristische teksten en de stijl waarin hij ze brengt, doen denken aan kleinkunstenaars als Drs. P. en Hans Dorrestijn, maar natuurlijk ook aan de grondlegger van de ‘jazz waar je bij mag lachen’, Max Teawhistle.

Van Santen blaast met deze muziek het genre Nederbop nieuw leven in.

Locatie: Theaterzaal, Diamanthorst 183

Uitverkocht
Muziek
← Terug naar het overzicht