Blijf op de hoogte met de DiamantTheater nieuwsbrief

Poppenparade (4+)
woensdag
18 maart
14:30 UUR

Toegangsprijs:

€ 0,00

Poppenparade (4+)

Een vrolijke voorstelling over de diversiteit van het poppentheater

In de voorstelling De Poppenparade komen in korte acts de verschillende vormen van poppenspel aan bod. Van marionettenspel tot handpoppen, tafelpoppen en bekpoppen. In vogelvlucht wordt er over de geschiedenis van het poppenspel verteld, hoe het was als informatie overdracht op de middeleeuwse jaarmarkten tot aan het moment dat de poppen uit de kast kwamen.

Poppentheater voert de kinderen mee in de magie van een verhaal, maar poppentheater prikkelt ook de nieuwsgierigheid. Vaak willen kinderen na afloop van een voorstelling even achter de poppenkast kijken of een pop vasthouden. Spontaan worden er vragen gesteld over de werking van een pop of wordt het materiaal waarvan een pop is gemaakt met interesse bekeken. Zonder de magie van het vak te verstoren speelt Lisette van Gemert hier op een originele wijze op in.

Een voorproefje:

De Poppenparade from Lisette van Gemert on Vimeo.

De Poppenparade wordt afgesloten met de 20 minuten durende minivoorstelling FiFi over een circushondje dat tal van kunstjes kan, maar de boel saboteert als zijn baasje – de ambitieuze dresseuse Camilla – een nieuwe act verzint waarbij FiFi moet worden doorgezaagd. Camilla doet haar uiterste best om de show te redden, maar of dat lukt is nog maar de vraag.

Duur voorstelling: 50 minuten.

← Terug naar het overzicht