Blijf op de hoogte met de DiamantTheater nieuwsbrief

Robbert Duijf Bluesavond
zaterdag
14 maart
20:15 UUR

Toegangsprijs:

€ 10,00 | € 5,00

Robbert Duijf Bluesavond

De in 1974 geboren singer, songwriter, gitarist Robbert Duijf, is een passievol muzikant. Hij presenteert zijn muziek puur, oprecht en vol overgave.

Als je Robbert live aan het werk ziet, speelt en vertelt hij verhalen in een mix van eigen werk en traditionals. Zijn eigen werk wordt geïnspireerd door Charlie Patton, Sun House, Robert Johnson maar ook latere namen zoals Dave Van Ronk, John Renbourn en Michael de Jong. De traditionals brengt hij met een eigen frisse draai en beleving. Zijn nummers gaan vooral over passie, liefde, verdriet, vriendschap, angst en de dood, zaken die dicht bij hem en de wereld om hem heen staan. Het gitaarspel is toegewijd en neemt je mee op reis. Het voelt als “A walk down memory Lane” early finger picking blues in open en standaard tuning aangevuld met veel slide werk.

“Going Home” is Robberts eerste solo album live opgenomen op 25 September 2018 in het Cultuurhuis in zijn thuis plaats Heerlen. Een album zonder overdubs met alle hoogtepunten en onvolkomenheden van die avond. Gevuld met alle achtergrondgeluiden vanuit de bar en een fijn publiek, zonder hen was er geen live album.

Bekijk hier een voorproefje:

Waarom een live plaat?  Robbert is een echte live artiest, je moet hem horen, zien en voelen! Na het busken op straat, het spelen in kroegen, pubs, theaters, festivals zowel in Nederland, België, Duitsland als Ierland werd het ook eens tijd om zijn oprechtheid vast te leggen op een album die je meteen hoort als Robbert begint te spelen.

Op zondag 6 oktober 2019 won hij de finale van de Dutch Blues Challenge in Nieuw Vennep in de categorie solisten. Dit geeft hem de kans om in januari 2020 Nederland te gaan vertegenwoordigen tijdens de International Blues Challenge in Memphis. Een enorme kans, die hij zonder de support van zijn fans nooit had gekregen.

 

 

← Terug naar het overzicht