Het Diamant Theater als locatie

Zoek je een geschikte locatie om een cultureel evenement, vergadering, lezing of presentatie te organiseren? Dan ben je bij het Diamant Theater aan het goede adres.

Aan de Diamanthorst 183 in Den Haag beschikken wij over een grote Theaterzaal geschikt voor maximaal 200 stoelen (300 staand) en de Kleine Zaal voor maximaal 50 personen. 

Heb je interesse in het huren van een zaal en wil je meer weten over de mogelijkheden, of wil je de zalen bezichtigen? Neem dan contact met ons op via het zaalverhuur contactformulier.

Wij nodigen lokale organisaties uit de wijken Mariahoeve, Bezuidenhout, Benoordenhout en Marlot die op zoek zijn naar een locatie voor hun evenement van harte uit om contact met ons op te nemen.

Theaterzaal

De maximale zaalcapaciteit is afhankelijk van de gewenste zaalopstelling en zijn zichtlijnen. Dit wordt in overleg vastgelegd. Het is mogelijk om de licht- en geluidstafel achterin of aan de zijkant van de zaal te plaatsen. Afhankelijk van de opstelling kost dit 8 zitplaatsen.

Kleine Zaal

De Kleine Zaal is geschikt voor kleinere evenementen met maximaal 50 zitplaatsen. Er zijn twee zithoekken, eettafels en een bar kan eventueel worden neergezet. Tevens kan een klein podium worden geinstalleerd.

Kleedkamers

In de Theaterzaal zijn twee kleedkamers beschikbaar. Toegang tot de kleedkamers kan alleen via het podium. Naast het podium is een trap naar beneden, waar de kleedkamers zich bevinden.

De kleedkamers zijn voorzien van een wastafel met stromend water, een spiegel en meubilair. Op de vloer ligt marmoleum. Tevens is er een toilet, douche, strijkijzer en strijkplank aanwezig. In de kleedkamers zijn géén faciliteiten aanwezig voor een wasmachine of droger.

In de kleedkamers mag niet gerookt worden.

Horeca

Het Diamant Theater kan tijdens verhuringen een bar aanbieden met dranken en snacks.

Piano

Er zijn twee piano’s (hoogglans, zwart) aanwezig; één op het podium (Theaterzaal) en één voor op de vlakke vloer in de Theaterzaal of Kleine Zaal. Wanneer je gebruik wilt maken van een piano, dan kun je hierover contact opnemen met de technische organisatie van het Diamant Theater. Aan het huren van de piano zijn extra kosten verbonden.

Beamer

Op het podium en achterin de zaal zijn aansluitmogelijkheid voor een VGA­signaal (DIN) en een (PAL) video-­signaal (RCA). De projector (beamer) heeft een vaste opstelling in de zaal. Wens je een andere opstelling in de zaal, dan kun je dit in overleg doen met de productieleider van het Diamant Theater. Eventuele extra kosten zullen worden doorberekend.

Goed om te weten

De Theaterzaal en Kleine Zaal zijn te huur voor culturele theater- en/of wijkgerelateerde activiteiten.

Vanwege vergunning-technische redenen is het niet mogelijk om bij het Diamant Theater een zaal te huren voor privé-aangelegenheden.